RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Yeni birim tanımı yapmak için ;

Genel perspektif / Şirket Yönetimi / Birim Seti Tanımları / İlgili birim yada Yeni birim  yolu izlenmelidir.
Birim tanım yapmak için beyaz oklarla gösterilen boş satıra yada sağda bulunan mor, yeşil ve turuncu oklara tıklanır.
Yeni Kayıt Birim ekranında oluşturacağınız birimin kısaltma alanı doldurulmak zorundadır. Örneğin oluşturacağınız birim "Mililitre" ise kısaltmasını "Ml" olarak yazabilirsiniz. Kısaltmasını yazdığınız birimin açıklamasını yazmak zorunda değilsiniz ama başka kullanıcılarında rahat anlayabilmesi, işlemler sırasında karışıklık olmaması için yazılması tavsiye edilir.
Değer Hassasiyeti alanı yanında bulunan değerleri oluşturacağınız birime göre Tamsayı ya da 1,2,3,4,5 basamak olarak ayarlabilirsiniz.

Çevrim alanında bulunan Katsayı ve Oranı oluşturacağınız birime göre doldurabilirsiniz.

Oluşturulan birimin boyut bilgileri bu alandan ayarlanır. En , boy ve yükseklik alanları yanında bulunan simgeye tıklandığında aynı birimler açılacaktır.
Boyut Bilgileri alanında "Alan" değeri rakamsal olarak yazıldıktan sonra birim türü yanında bulunan simgesine tıklanarak seçilir. ( Metre kare, inç kare, mil v.b. )
Boyut Bilgileri alanında "Hacim" değeri rakamsal olarak yazıldıktan sonra birim türü yanında bulunan simgesine tıklanarak seçilir. ( Litre, kübik inç, metreküp v.b. )
Oluşturulan birimin "Ağırlık" değeri rakamsal olarak yazıldıktan sonra birim türü yanında bulunan simgesine tıklanarak seçilir. ( Kilogram, karat, libre v.b. ) Birim için gerekli değerler girildikten sonra menüde bulunan "Kaydet" simgesine tıklanarak birim kayıt edilir. Aşağıda Adetli ve Hacimsel birim setlerinde oluşturulan birim örneklerini görebilirsiniz.

İlgili Konular

Üst Konular

Birim Seti Tanımları
Şirket Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı