RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Yeni Sektör kategorileri oluşturmak  için ;
Genel Perspektif / Adres Yönetimi / Firmalar ya da İlgili Kişiler / İlgili Kayıt yada Yeni Kayıt / Kategoriler sekmesi / Sektör Kategorileri / Ağaçtan yada Listeden Ekle butonu yolu izlemelidir.

Firmalarınızı bulundukları sektörlere göre kategorilere ayırabilirsiniz. Firmalarınızı sektörlere ayırmak firmalar arasında arama yaparken yardımcınız olacaktır.

Firmalarınızı "İşlem Kategorilerinde" olduğu gibi burda da "Listeden" yada "Ağaçtan" ekleyebilirsiniz. "Listeden Ekle" düğmesine bastığınızda "Sektör Kategorileri" ekranı açılacaktır. Yeni kayıt oluşturmak için;

Menüde bulunan simgesine tıklanır. Açılan "Yeni Kayıt (Sektör Kategorisi)" ekranından oluşturacağınız sektörün kodunu ve açıklamasını yazıp "Kaydet" simgesine tıklandığında yeni sektör kategorisi oluşturulmuş olur.

Listeden ekle alanında kayıt edilmiş tüm sektörler liste halinde gösterilir. Kaydı yapılan firma hangi sektörde  ise adının yazılı olduğu kutu işaretlenir  ve menüde bulunan "Seç" simgesine basılarak ekleme işlemi yapılır.
düğmesine tıklandığında açılan "Sektör Kategorileri" ekranında firma kategorilerinizi daha düzenli oluşturabilirsiniz.

Oluşturduğunuz kategorilere alt kategoriler ekleyerek firmalarınızı sektörlere ayırma işleminiz daha kolay olacaktır. Burada oluşturduğunuz kategori ve alt kategoriler "Listeden Ekle" ekranında isim sırasına göre liste halinde görünmektedir.

Sağ taraftaki "İşlemler" sütununda yeni kategori oluşturmak için "Yeni kategori oluştur"a tıklanır ve açılan "Yeni Kayıt (Sektör Kategorisi)" ekranından oluşturacağınız sektörün kodunu ve açıklamasını yazıp "Kaydet" simgesine tıklandığında yeni sektör kategorisi oluşturulmuş olur.

Hangi sektör kategorisi altına yeni alt kategori oluşturulacaksa o sektör kategorisi seçili ( üzeri mavi ) hale getirilir ve "Yeni alt kategori oluştur"  seçilir. Her yeni kayıt oluşturulacağı zaman yukarıdaki ekran açılacaktır.
Oluşturulmuş kategorilerin "Kod" ya da "Açıklması"nda herhangi bir değişiklik yapılmak istenirse ilgili kategori seçilir ve  sağda bulunan İşlemler sutunundan "Seçili kaydı güncelle" seçeneği seçilir. Açılan ekrandan gerekli güncellemeler yapılarak kayıt edilir.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Kategoriler
Adres Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı