RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Ürün iadesi ancak sevk edilen ürünler arasından yapılabilir. Dağıtım yapılan firmalardan üreticiye türlü nedenlerle (miadı dolmuş, revizyon, geri çekme v.b.)  ürünler iade edilebilir.

Ürün iadelerine ulaşabilmek için Yardım / Perspektif Aç / İTS Modülü / Stok İşlemleri yolu izlenmelidir.

Herhangi bir ürürünün iadesi yapılırken İade kodu, İade ile ilgili açıklama, İade adilecek firma , işlem tarihi gibi bilgiler doldurulmalıdır.

Ürünün iade edileceği firmayı, firma alanının sonunda bulunan simgesine tıklayarak açılan "Firmalar" listesinden şeçebilirsiniz. Aynı anda birden fazla firma seçimi yapamazsınız.

İşlem tarihini yanında bulunan simgesine tıkladığınızda açılan tarih ekranından seçebilirsiniz.

Tüm alanların doğru olarak doldurulması kayıtlarınız arasında  filtreleme, arama  yaparken kullanıcılara kolaylık sağlar.

İade edilecek ürünlerin seçilmesi için sağda mavi okla gösterilen "Kayıtlı Ürünlerden Seç" simgesine tıklanmalıdır. Açılan "Eklenecek Ürünler" ekranında sevk edilmiş ürünler listelecektir. Listeye eklenen ürünlerden herhangi biri çıkarılmak istenirse "Seçili Satırı Sil" simgesi kullanılmalıdır.
İade edilecek ürünleri sevkedilmiş paketlerden de seçebilirsiniz. Paket eklemek için  butonuna tıklanarak açılan "Ürün Paketleri" ekranından tek paket seçebileceğiniz gibi birden fazla pakette seçebilirsiniz. Paketin içinde olan ürünleri "Ürün Listesi" ekranından görebilirsiniz.

Ürün iadesi paket içindeki tüm ürünler seçilerek yapılmasına gerek yoktur. Paket içinden istenilen sayıda ürün çıkartılarak iade yapılabilir. Ürün sayısını menü yanında bulunan "Ürün Sayısı" alanından görebilirsiniz.

ITS Modülü / Stok İşlemleri / Ürün Stok Girişleri kayıt listesindeki kolonlarda bulunan "Stok Durumuna" tıklandığında ürün stok durumu ile ilgili seçenekler açılacaktır. Eğer kolonlarınızda "Stok Durumu" yoksa kolonların üstüne sağ tıklayıp Uyarla seçeneğini işaretlenip "Stok Durumu" seçeneği seçildikten sonra ekle butonuna tıklanarak sağ sütuna eklenir ve "Tamam" butonuna tıklanarak kolonlara eklenmiş olur.

Kolon Uyarlama ile ilgili detaylı bilgi için Tıklayınız.

İade seçeneği seçildikten sonra "Enter" tuşuna basıldığında Tüm iade ürünlerin listesine ulaşabilirsiniz. Sevk edilen ve daha sonrasında iade edilen ürünler artık iade edilmiş olarak görünecektir.
Ürün stok girişleri kayıt listesinde stok durumu iade edilmiş ürünlere çift tıklayıp açtığınız zaman ürünün adını, seri numarasını, Lot/parti, lot/parti numarasını, ürün herhangi bir paketten seçilmiş ise bağlı olduğu paketi ve stok durumu görebilirsiniz.
Tarihçe sekmesinde ise Ürünün çıkış (sevk edilmiş) , giriş (iade) hareketlerini tarihleri ile beraber görebilirsiniz.

Ürün iadesi oluşturmada diğer bir seçenek ise ITS Modülü / Stok İşlemleri / Ürün Sevkiyatları kayıt listesindeki menüden "İade oluştur" simgesine tıklanarak "Yeni Kayıt ( Ürün İade )" ekranına ulaşabilirsiniz.

İlgili Konular

Üst Konular

Ürün İadeleri
Stok İşlemleri
İTS
 
©2009-Yasal Uyarı