RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


1- Yeni Klinik Tipi tanımı yapmak için;

Genel Perspektif / Biem / Tanımlar / Klinik Tipleri yolu izlenmelidir.
Yeni kayıt eklemek için menüde bulunan ve kırmızı okla gösterilen  simgesine tıklanır. Aşağıda gösterilen "Yeni Kayıt Klinik Tipi" ekranında oluşturulacak klinik tipinin kodu, açıklaması ve kayıt durumu belirtildikten sonra yine menüde bulunan ve yeşil okla gösterilen  "Kaydet" simgesine tıkanarak kayıt işlemi tamamlanır. Kayıt durumu kullanım dışı ya da bloke edilmiş olarak seçilen kayıt bu ekranda görüntülenir fakat aşağıda 2. yolla  eklenebilen kayıt tipi listeleme ekranında görüntülenmez.
2- "Yeni Klinik Tanımı" yapılırken "Klinik Tipi" seçilmek zorundadır. Daha öncesinde klinik tipi tanımı yapılmamışsa yeni "Klinik Tipi" tanımı yapmak için;

Genel Perspektif / Biem / Hastaneler / İlgili hastane  yada yeni hastane kaydı 
Daha önce tanımlanmış hastaneye klinik tipi eklenecekse "Klinikler" sekmesi açık olur. Eğer hastane kaydı da yeni yapılacaksa "Klinikler" sekmesi açık olmayacaktır.

"Yeni Klinik Tanımı" eklemek hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Klinik tipi eklenecek kliniğe bağlı hastane kaydı çift tıklanıp açıldıktan sonra  "Klinikler" sekmesi seçilir. "Klinikler" altında bulunan menüden "Yeni" simgesine tıklanır.  Açılan "Yeni Kayıt (Klinik Tanımı)" ekranındaki "Genel" altında listelenen nesneler arasında "Klinik Tipinin" zorunlu olduğu görülür. "Klinik Tipinin" sonunda bulunan simgesine tıklandığında "Klinik Tipleri" listeleme ekranı açılır.
"Klinik Tiplerine" yeni kayıt eklemek için menüde bulunan  simgesine tıklanır. Daha önceden oluşturulmuş kayıtlar varsa ve kayıt içinde değişiklik yapılmak isteniyorsa menüde bulunan Değiştir" simgesine tıklanır. Açılan ekran aşağıdaki ekranla aynı olacaktır. İçinde değişiklik yapıldıktan sonra "Klinik Tipi" kayıt edilir.
Açılan "Yeni Kayıt (Klinik Tipi)" ekranında kaydını yapacağınız kliniğin kodunu yazmak zorundasınız. Örn Kod: KBB Açıklama: Kulak Burun Boğaz açıklama alanı zorunlu değildir ama doldurmanız tavsiye edilir
Klinik kaydı nasıl oluşturulur? hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Klinik listeleme ekranı nasıl görüntülenir? hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Hastane Klinikleri
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı