RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


"Yeni Anabilim Dalı" tanımlamak için;
 
1-Genel Perspektif / Biem / Tanımlar / Anabilim Dalları yolu izlenmelidir.

Anabilim Dallarına çift tıklanarak listeleme ekranına ulaşıldığında menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklanarak Anabilim Dalları oluşturulmaya başlanabilir. Açılan "Yeni kayıt Anabilim Dalı" ekranında oluşturulacak olan anabilim dalına ait kod ve açıklama yazıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanabilir.  Yeni Anabilim dalı kaydı yapılacağı zaman bu yöntemde anlatılan yolun izlenmesi önerilir.

2-Genel Perspektif / Biem / Hastaneler / Yeni Kayıt yada İlgili Hastane Kaydı / Klinikler / Yeni Kayıt yada İlgili Klinik Kaydı /   Anabilim Dalı yolu izlenmelidir.


Açılan yeni kayıt yada ilgili klinik tipi ekranında "Anabilim Dalı" alanı yanında bulunan simgesine tıklanır. Daha önce oluşturulmuş kayıtlar varsa bu ekranda listelenirler. Yapılan kayıtların kod, açıklama yada kayıt durumu hakkında değiştirme yapmak için "Değiştir" simgesine tıklanır ve ilgili güncellemeler yapılır.
Açılan Anabilim Dalları listeleme ekranındaki menüden "Yeni Kayıt" oluşturmak için  simgesine tıklanır.
"Yeni Kayıt ( Anabilim Dalı )" ekranında oluşturulacak anabilim dalına ait kod ( doldurulması zorunlu alandır ) ve açıklama yazıldıktan sonra kayıt durumu kullanım durumuna göre seçilir. Başka kayıt eklenmeyecekse menüdeki "Kaydet" simgesine tıklanır ve ekran kapatılır. Arka arkaya bir çok kayıt eklenecekse her defasında ekranı kapatıp yeni kayıt penceresi açmaya gerek yoktur. Bunun için menüde kırmızı okla gösterilen  "Kaydet ve Yeni Kayıt Oluştur" simgesine tıklanması yeterli olacaktır. Her kayıt yapıldıktan sonra bu simgeye tıklanırsa ekran kapatılmadan tek seferde bir çok kayıt oluşturulabilir.

Kayıt Durumu "Kullanımdışı" yada "Bloke Edilmiş" olarak değiştirilmişse kayıt durumu değiştirilmiş kayıtlar bu yöntemle açılan "Listeleme Ekranında" görünmezler. Filtrelenmiş sadece "Kullanımda" olan kayıtları listeleyebilirsiniz. Tüm kayıtları görmek için 1. yöntemle açağınız listeleme ekranını kullanmalısınız.

"Klinikler"  hakkında detaylı bilgi almak tıklayınız
" Yeni Hastane Kaydı Ekleme" hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Hastane Klinikleri
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı