RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Yetki kodları firmanızın farklı bölgelerinde çalışan elemanlarının birbirleninin bilgilerine erişmesini engellemek ve  kayıtların daha düzenli tutulmasını sağlamak için kullanılmalıdır.

Firmanızın Ankara, İstanbul ve İzmirde bölge müdürlükleri var ise Ankara bölge müdürünün müşteri bilgilerine, gelen evraklarına kısacası bilgi ve kayıtlarına  İstanbul Bölge müdürü ulaşamaz. Bunu sağlamak için de Yetki kodlarının oluşturulması gerekmektedir.

Yetki kodlarını sadece Sistem yöneticisi oluşturabilir. Yetki kodlarını oluşturmak için;

Genel Perspektif - Sistem Yönetimi - Yetki Paketleri yolu izlenmelidir.
Sağda açılan yetki paketleri liste alanıın üstünde bulunan "Yeni" simgesine tıklandığında açılan "Yeni Kayıt ( Yetki Paketi)" ekranında bulunan "Genel Yetki Kodları" sekmesi seçilir.

Genel Yetki Kodları sekmesinde bulunan düğmesine tıklandığında "Yetki Kodları" ekranı açılacaktır.

Yeni yetki kodları oluşturmak için "Yetki Kodları" ekranında bulunan menüden "Yeni" simgesine tıklanır.
Kod ve açıklama alanları istenilen şekilde düzenlendikten sonra düğmesine tıklandığında yeni yetki kodu oluşturulmuş olur.
"Kaydet ve Güncellemeye Devam Et" kod ve açıklama alanından birini doldurduktan sonra kayıt ettiğinizde ekran kapanmaz kodunuzi çerisinde güncellemeye devam edebilirsiniz.
"Kaydet ve Yeni Kayıt Oluştur" bir yetki kodu oluşurduktan sonra yeni bir yetki kodu oluşturmak için ekranı kapatıp tekrar "Yeni" simgesine tıklayarak her seferinde yeni ekran açmanıza gerek yoktur. Bu simgeye tıkladığınızda ekranınız kapanmayacak ve siz istediğiniz kadar yeni kod oluşturup kayıt edebileceksiniz.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi oluşturmuş olduğumuz kod listemize eklendi. Kullanıcılara yetki paketleri tanımlarken yetki kodu verilmesi gereken kullanıcıların yetki kodlarını tanımlamayı unutmayınız.

Firma ve ilgili kişi tanımlaması yaparken ilgili ekranların sağ üst köşesinde yetki kodu tercih alanı bulunmaktadır. Kullanıcılar yetkileri dahilinde yetki kodu listesine ulaşabilir, yeni yetki kodları ekleyebilir ya da listeye hiç ulaşamayabilirler.

İlgili Konular

Üst Konular

Yetki Kodu
Sistem Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı