RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Orkestra içerisinde yanlış oluşturulmuş yada herhangi bir sebepten dolayı bir dizinin silinmesi gerekiyor ise silme işlemi 3 farklı yöntemle yapılabilir.

1 -"Klasör tarayıcısı" alanında iken;

Silinmek istenilen dizin seçilir ve fare ile üzerine sağ tıklandığında açılan seçeneklerden "Seçili Dizini Sil" komutu seçilir.
Aynı işlem "Dosya Listesi" alanında iken de yapılabilir. Yine silinmek istenilen dizin seçilip üzerine fare ile sağ tıkladığında açılan seçeneklerden "Sil" komutu seçilir.

Her iki işlem sonucunda da karşınıza onay ekranı çıkacaktır. Silmek istiyorsanız "Tamam" silme işleminden vazgeçmek istiyorsanız "İptal" seçeneklerine tıklayınız.
2 - Perspektif Menüsünü Kullanmak

Silmek istediğiniz dizini seçtikten sonra Perspektif menüsünde bulunan "Dizini Sil" simgesine tıkladığınızda karşınıza yine yukarıdaki "Onay" ekranı çıkacaktır. Gerekli tercihi yaparak dizini silebilirsiniz.

Dizini değil sadece dosyayı silmek istiyorsanız yine yukarıda anlatılan işlem basamaklarını uygulayabilirsiniz. Ama bu sefer "Perspektif menüsünde"  bulunan  " Seçili Dosyayı Sil " simgesine tıklamanız gerekmektedir. Tüm dizin ve dosya silme işlemlerini sistem yöneticisi tarafından yetkilendirilen kullanıcılar yapabilir.

3-Klavye

Silmek istediğiniz dizin/alt dizin/ dosyalarınızı seçtikten sonra klavyenizdeki "Delete" tuşunu kullanarakta silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Dizinler
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı